Paro latin

paro latin

Exempel. Det stod fyra päronträd i rad utanför huset. Vi har inte fått ett enda päron på vårt päronträd i år. Böjningsformer. Obestämd genetiv singular, päronträds. Pyrola är diminutiv av fornlatin pyrus = päron. Tankefiguren är att pyrolabladen i någon mån liknar päronblad. Minor betyder liten. Bladen i rosett liknar. paro översättning i ordboken Latin - svenska vid Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.

Paro latin -

Det är framför allt vildtypen som är busklik och denna har också kvistar med långa vassa tornar. Arten är känd sedan medeltiden Nordstedt Virket var förr populärt och utnyttjades till finare snickerier. Blomsterknopparna sitter på vridna kortskott och är mer avrundade. Arten korsar sig ibland med vitpyrola P. Hämtad från " https: Den kan förväxlas med aplar Malus , men dessa skiljs genom blommor med gula ståndarknappar, samt matta grovsågade blad som är mer eller mindre håriga.

Paro latin -

Stammen är rak och genomgående ända till toppen. Frukter Rosväxter Pä Växtindex. Den rätta wilda sorten har piggar på qwistarne, mycket små och hård fruckt, som ehuru mogen, icke är ätelig rå, men kokad nyttjas af allmogen i wälling Bladen är långskaftade med elliptisk, blankt mörkgrön bladskiva som är blekare på undersidan och har helbräddad eller fint sågad kant. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Klotpyrola Pyrola minor är en flerårig ört. Den växer i skogsbryn, lövängar och strandsnår på näringsrik mark. paro latin Päron är ett ofta storvuxet träd, men det kan i många watch blowjob vara småvuxet eller till cartoons sex vids med buskartat. Blomsterknopparna sitter på vridna kortskott och är mer avrundade. Blommorna är samlade i flockar och är vita med svag doft och blommar i mobile slutload. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Jordstam, bladrosett och två blomklasar, den ena i blom, den andra med fruktanlag 2.

0 thoughts on “Paro latin

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *